Drøm med åbne øjne

- Sådan arbejder du med Verden i dine hænder


"Livet forstås baglæns - men må leves forlæns" - sådan har Søren Kirkegaards ord lydt i mange år, men måske er tiden kommet til at vi som verdensborgere kun må forstå livet forlæns: For hvordan skal vi som kyndige verdensborgere se hierakiet i de problemstillinger som planeten jorden uomtvisteligt står over for og ikke mindst - hvad skal vi gøre?


Er ligestilling og politisk frihed mere eller mindre vigtigt end et forbedret sundhedsvæsen og lige adgang til telefoni/internet? Eller er en god uddannelse til alle vigtigere end politisk frihed? Ja, det kan være svært, for ikke at sige umuligt at rode rundt i denne jungle af mål som vi jo alle gerne vil gøre noget ved.

Vil DU ændre Verden?

Nu får du muligheden for at fordybe, forstå og forbedre et mål, som du finder interessant i verden. Du skal med andre ord være med til at formulere den nye global udviklingsdagsorden. Dermed bliver det ikke blot et tema du skal redegøre for og fordybe dig i, det bliver en reel problemstilling hvor du undersøger, vurderer og måske kommer med nye, anderledes og kreative bud på verdens bæredygtighed.
Vi skal gøre noget nu! Jo flere jo bedre. Spring ud i det, vær kreativ, vær handlekraftig, vær dig selv - måske sidder du med nøglen, der kan låse verdens problemer op.
 
Sådan kommer du i mål

FN præsenterer på globalgoals.org 17 forskellige verdensmål på Global Goals. Målene spænder vidt fra adgang til rent vand til bæredygtige byer og lokalsamfund.

Under hvert overordnet verdensmål skal der udarbejdes et forslag til et udviklingsmål med konkrete delmål (targets) og indikatorer (indicators). Indikatorerne er hjælpeværktøjer der tydeliggør om du har nået dine targets/mål.  Det er vigtigt, at du grundigt sætter dig ind i både udviklingsmål, targets og indikatorer inden du fordyber dig i den problemstilling du præcis vil udfolde.

 

For Søren Kirkegaard var livet et langt eksistentiel valg. Vi giver dig mulighed for at forstå fremtiden - ikke med et både og, men med et enten eller. Enten kan du være ligeglad eller også kan du drømme med åbne øjne.
Så gå ind i det, gå ud i verden og GØR NOGET VED DEN!

Network MediaHjemmeside fra
Network Media
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.