Telefoni og internet adgang


" Har du prøvet at være i sommerhus uden net?"
 

 


 

Brugen af moderne informations og kommunikationsteknologi fortsætter med at vokse. I dag er der over 7 milliarder mobiltelefon abonnementer, svarende til et abonnement per menneske på kloden. Mobilnettet er udbygget så en stor del af jordens befolkning i dag har mobildækning. 

 

Online eller offline
I dag er næsten 3 milliarder mennesker online – det svarer til ca. 40 % af verdens befolkning.

Den der er online har hele verden som handelsplads og nyhedscenter. 

Adgangen til at bruge moderne kommunikationsformer og teknologi som computere og hurtige internetforbindelser er meget forskellig fra land til land. Uden en computer er det vanskeligt for folk i landområder fx at sælge deres hjemmeproducerede varer uden for lokalområdet.

For over halvdelen af verdens befolkning er Internettet ikke en del af hverdagen. Af dem bor de 90 % i udviklingslande. I et udviklingsland som Danmark bruger næsten hele befolkningen Internettet, men i Tanzania er kun 5 % eller hver 20. indbygger  

Hvis vi alle skal kunne være del af det globale fællesskab og aktive på de sociale medier, skal der være internetforbindelser til rådighed overalt – og til priser som alle har råd til.   

 

 

Fra snailmail til email
Selvom næsten alle danske hjem har en computer og mobiler er hvermandseje er der stadig forskel på datahastighed og mobildækning afhængig af hvor i Danmark du bor.

I storbyerne er der højhastighedsforbindelser og fibernet, men i landdistrikter og mere tyndtbefolkede egne er det ikke altid rentabelt for teleselskaber at levere de samme produkter. Dårlig mobildækning i et område kan kræve, at man fortsat har en fastnetstelefon.

 

Internet eller mobilnet er en forudsætning for at være del af det danske samfund. Jobsøgning og rekruttering foregår i stigende grad viaaktive og opdaterede profiler på de  sociale medier. Fra 1. november 2014 skal alle danskere over 15 have en e-boks, så de fremover kan modtageinformation i form af e-post fra det offentlige.  

 

Lighed for alle er også lige adgang til hurtigt internet og god mobildækning, uanset hvor i Danmark du bor eller driver firma.

 

SØGEORD
equity, mobile learning, e-boks, kabel-tv

 

FACTS
I 2013 havde næsten alle husstande i Danmark en computer.
I Vietnam havde hver 5. familie eller 20 % en hjemmecomputer.
Under 5 % af Tanzanias befolkning havde en computer i hjemmet. 

Statistisk kilde: Data.worldbank.org   
UNDP MDG Report 2014  

 
Network MediaHjemmeside fra
Network Media
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.