Pålidelig energi i hjemmet

"Et liv uden strøm er et liv uden devices og lun pizza" 


 

Et moderne hjem er baseret på en jævn energitilførsel til belysning, varme og madlavning. Selv kortvarige strømsvigt kan forstyrre hverdagen i den del af verden, hvor man er afhængige af elektricitet.  

 

Strøm 24/7
Vi er afhængige af en stabil energiform til at regulere temperaturen i vores hjem, hvis vi bor i varme eller kolde områder. Fødevarer skal kunne opbevares køligt og varmes op under madlavning. Konstant strømtilførsel i hjemmet er nødvendigt til belysning, hvis familien skal kunne udnytte døgnets timer optimalt - fx i vinterhalvåret på den nordlige halvkugle. 

Uden strøm til tv, radio, computer og mobil kan du ikke kommunikere med offentlige myndigheder, venner og familie eller følge med i nyhedsstrømmen – for i dag får man vitterligt nyheder via strøm. En ustabil strømkilde gør det vanskeligt at deltage i fjernundervisning på nettet eller have en hjemmearbejdsplads eller mindre virksomhed. 

 


Usikker energi i hjemmet
Omkring 1,3 milliarder mennesker verden over har ikke adgang til elektricitet. En stor del af dem benytter madlavningsfaciliteter, som skaber indendørs røg. Det fører til over 1 million tidlige dødsfald om året og det gør indendørs røg til den næsthyppigste årsag til for tidlige dødsfald på verdensplan. De energikilder vi anvender i private hjem må derfor både være pålidelige og sundhedsmæssigt forsvarlige at bruge for familien. 

 


Forsyningssikkerhed i Danmark
En stabil energitilførsel er afhængig af en sikker forbindelse og en konstant tilførsel af energi. Det danske ledningsnet transporterer strøm effektivt og flere steder bliver luftledninger gravet ned for at beskytte dem mest muligt mod uvejr.

 

Mængden af fossile brændstoffer som olie og gas er begrænsede. På et tidspunkt vil det være nødvendigt at få energi fra andre kilder og globalt set bevæger vi os væk fra brugen af fossile brændstoffer. Danmark køber idag gas uden for landets grænser. Men det gør os sårbare i tilfælde af regionale eller nationale konflikter i de områder, der leverer gas.

 

Hvis vil vil være uafhængige og selvforsynende, må vi satse på lokal dansk strømproduktion. En langsigtet og bæredygtig løsning kan være at udbygge vindenerginettet og udbrede brugen af solceller og jordvarmeanlæg.   

 

 

SØGEORD

forsyningssikkerhed, solcelle-sagen, sustainable energy, CO2 regnskab 

Kilde til statistik: Europaparlament rapport 2011

 

 

 

Network MediaHjemmeside fra
Network Media
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.