Bedre sundhedsvæsen


Sundhed er forudsætningen for et godt liv, og derfor bør sundhedsydelser af god kvalitet være tilgængelige for alle, når de har brug for behandling. Men behandling behøver slet ikke blive nødvendig. Mange ødelæggende sygdomme kan forebygges forholdsvist enkelt, det kræver måske blot lidt rent vand til håndvask, et myggenet eller en pakke kondomer. Der skal gøres en indsats for at bekæmpe smitsomme sygdomme, og vi bør sikre, at hvert lands sundhedssystem passer til de konkrete behov.
Verdens bedste nyhederIngen børn, som kan reddes, bør dø. Uanset hvor på kloden de bliver født. Heldigvis kan vi se, at indsatsen under 2015-målene virker. I dag dør 17.000 færre børn hver dag sammenlignet med 1900’erne. Men der kan gøres meget mere, og millioner af børn har fortsat ikke adgang til basale sundhedsydelser. Derfor kæmper Red Barnet for, at FN vedtager et selvstændigt mål, som forpligter alle verdens lande på at udrydde den børne- og mødredødelighed, som kan forebygges, og skaffe alle børn adgang til et velfungerende sundhedsvæsen.
Red Barnet

 


Det er afgørende at sikre universel adgang til sundhed for alle. Målet er vigtigt både i de fattige lande og i de rige lande, der er få steder i verden med et sundhedssystem som det danske. Udgifter til sundhed en af de helt store forhindringer for menneskers adgang til sundhed og 100 millioner bliver ender i fattigdom på grund af udgifter til sundhed. Der dør ca. 7 million børn hvert år på grund af helbredelige sygdomme og selvom der er halvt så mange som for 15 år siden, dør der fortsat mange kvinder forbindelse med fødsler bl.a. på grund af mangel på adgang til reproduktiv sundhed og rettigheder. Sundhedsservice skal være tilgængelige for alle ud fra behov og ikke økonomisk formåen. Et mål om universal sundhed skal opnås gennem en stærk offentlig sundhedssektor, hvor alle har adgang til den lægehjælp, de har brug for uden at frygte for at ryge længere ud i fattigdom. 

Mette Bloch Hansen, fhv. policy advisor 92-gruppen - Forum for Bæredygtig Udvikling

Network MediaHjemmeside fra
Network Media
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.