Støtte til mennesker, som ikke kan arbejde

 

Alle mennesker bør have mulighed for at tjene deres egne penge på rimelige vilkår, men hvis man ikke er i stand til at arbejde, bør der være en form for offentlig hjælp. Verdens regeringer bør sørge for, at ingen mennesker kommer til at sulte, hvis de mister arbejdsevnen, eller hvis de bliver ramt af naturkatastrofer, krig eller epidemier. Og alle børn bør fortsætte i skole, selv hvis forældrene mister deres arbejde. Det giver dem bedre muligheder for at bryde den sociale arv.
Verdens Bedste Nyheder


Et universalt social beskyttelsesnet (universal social protection floor) bør indgå i Post-2015 rammen. Beskæftigelse med ordentlige løn og arbejdsvilkår er centralt både for at imødegå fattigdom og reducere den ulighed i samfundet. I forbindelse med naturkatastrofer, økonomiske kriser mv. må regeringen træde til for at sikre udsatte familier. Generelt universel offentlig service for alle er med til at skabe mere lige muligheder og øge modstandsdygtighed. Desuden er der brug for omfordelings-politikker, som kan hjælpe de mest udsatte ud af fattigdom.

Mette Bloch Hansen, fhv. policy advisor 92-gruppen - Forum for Bæredygtig Udvikling

Network MediaHjemmeside fra
Network Media
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.