Pålidelig energi i hjemmet

 

Adgang til bæredygtig energi er en stor udfordring for verdens fattige. For mange på landet i Afrika er kul og træ de eneste energikilder. I et land som Tanzania har kun tre procent af befolkningen på landet adgang til elektricitet. På landsplan er det 18 procent af befolkningen. Det betyder, at de fleste er efterladt i mørke efter solnedgang. Energien sluger omring 37 procent af familiernes månedlige indtægt.

Det skal vi have lavet om på. For det kræver lys at læse lektier om aftenen og det kræver energi at blive koblet op på den digitale verden. Kort sagt, er adgang til energi forudsætning for udvikling. Derfor er det vigtigt at få energi helt ud til de fattige familier.
CARE 


Når solen går ned, går livet i stå, hvis man ikke har adgang til energi. Elektricitet giver lys til at læse, lave lektier, høre radio, og alt det andet, som vi i Danmark tager for givet på en almindelig aften. Og uden el eller gas kommer der hurtigt farligt meget røg i køkkenet, når man laver mad over åben ild. Alle familiemedlemmer bør have elektricitet eller en anden energikilde, som er pålidelig, og til en rimelig pris. Og mere af energien bør komme fra bæredygtige kilder, så vi sikrer, at der også er energi nok i fremtiden.
Verdens bedste nyheder


 

Det er muligt at etablere en pålidelig energiforsyning baseret på vedvarende energi. Men det kræver
- at vi satser på en række vedvarende energi-teknologier - vind, sol, geotermi, biogas m.v.
- at vi samtidig sparer, så det samlede energiforbrug bliver mindre
- at vores energisystem gøres fleksibelt, så fx en større del af elforbruget kan lægges om natten og varme kan lagres.
Økologisk Råd
Network MediaHjemmeside fra
Network Media
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.