En ærlig og lydhør regering

"Hvad ville du gøre hvis staten ikke fulgte landets love?" 

Governance eller regeringsførelse/ledelse er et bredt begreb, som omfatter hvordan et land er styret på alle vigtige områder: økonomisk, politisk og juridisk. 

 

God ledelsesstil
God regeringsførelse støtter LIGHED, DEMOKRATI, ÅBENHED og RETSSIKKERHED.  

Regelmæssige frie valg med flere politiske partier, en åben offentlig debat og et uafhængigt retssystem er eksempler på en god ledelsesstil. 

God og demokratisk regeringsførelse kan vurderes ud fra i hvor høj grad regeringens ministerier og beslutningsprocesser er gennemskuelige. Åbenhed og gennemsigtighed sker ved at give offentligheden aktindsigt og ved at uvildige instanser kan kontrollere regeringens arbejde.

 

 

Korruption bremser vækst
De største trusler mod god regeringsførelse er KORRUPTION, VOLD og FATTIGDOM. Hver især har de en skadelig påvirkning på landets sikkerhed, åbenhed og menneskerettigheder. 

Dårlig regeringsførelse giver grobund for især korruption, fordi der er flere muligheder for at udnytte offentlige midler og magtpositioner til egen fordel. Det er til skade for fællesskabet og øger uligheden i samfundet. Korruption har også en negativ effekt på vækst og udvikling i et samfund.

 

I et demokratisk ledet land er politikerne i tæt dialog med vælgerne, hvor man som politiker er afhængig af vælgernes tilslutning for at blive valgt. En demokratisk valgt regering vil i højere grad foretage investeringer til gavn for alle i samfundet og arbejde for at bekæmpe fattigdom.

 

 

Kritik af danske forhold
Danmark rangerer højt på listen over korruptions-frie og demokratiske nationer. Men der er forhold i Danmark, som møder kritik fra omverdenen. Frihedsberøvelse af demonstranter under COP 15 og brugen af isolation af varetægtsfængslede er et par eksempler. En EU rapport om vold mod kvinder bragte overraskende høje tal om vold mod danske kvinder, men blev modtaget med skepsis. Danmark støtter menneskerettigheder, men er vi også åbne for selv at modtage kritik?        

 

 

SØGEORD
valgsvindel, diktatur, corruption and bribery, governance

Kilde: IMF, UNDP 

 
Network MediaHjemmeside fra
Network Media
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.