Beskyttelse mod kriminalitet og vold

"Du ringer 112 og ingen kommer!"

 

 

 


Alle mennesker bør kunne leve i et samfund, som beskytter dem mod kriminalitet og vold.

Et lovløst samfund begrænser dine muligheder, dine rettigheder som menneske og din frihed.  

Som borger har du krav på, at staten beskytter dig og dine værdier. Du skal vide, at du lever i et land med retssikkerhed, hvor kriminelle personer bliver fundet og straffet. Men du har også brug for, at den lovgivning, som skal beskytte dig er en lovgivning, som ikke diskriminerer eller har urimelige strafferammer. Den lovgivende myndighed skal selv følge landets love og politiet skal være troværdige og ikke misbruge deres magt til egen fordel. 

 

 

Hatecrimes og hacking
Nogle typer af kriminalitet kan være svære at forhindre og efterforske. Nye kriminalitetsområder er ikke altid dækket af den gældende lovgivning. It-kriminalitet er svær at forhindre. Hacking af personfølsomme oplysninger kan føre til identitetstyveri og tyveri af værdier fra fx bankkonti.

 

Chikane via sociale medier er også vanskeligt at forebygge og at stoppe. Personerne bag hatecrimes på nettet kan være anonyme og det kan være svært at fjerne det krænkende materiale og stoppe den fortsatte spredning af informationer, fotos m.v.
Mobning og hatecrimes på nettet er særligt belastende, fordi overgrebet fortsætter så længe materialet er tilgængeligt.  

 

 

Vold i hjemmet
Især børn og kvinder er ofre for vold – både den vold som foregår uden for hjemmet, men også vold og seksuelle overgreb inden for familien.Overalt i verden er kvinder i højere grad end mænd ofre for voldsforbrydelser.

Mange børn vokser op i familier, hvor de er vidne til vold eller selv bliver slået.
I konfliktområder er børn ekstra udsatte for overgreb og kan blive tvunget til selv at deltage i vold og kriminalitet. 

 

Stalking - forfølgelse af en enkelt person - er ligesom it-kriminalitet svært at forhindre og standse. Hvis offeret kender sin stalker kan der udstedes et polititilhold, men det betyder ikke nødvendigvis at chikanen stopper. Stalkere kan være svære at afskrække og i yderste konsekvens kan offeret være tvunget til at skifte identitet. 

 

Hvis du lever i et samfund, hvor vold og kriminalitet er en del af hverdagen – i familien eller på gaden – så mangler du den basale tryghed, som er en forudsætning for et godt liv. 


SOEGEORD   crime rates, perimeter defense, voldspakke, peberspray

FACTS:

Verdensorganisationen WHO anslår, at 35 % of alle kvinder i løbet af deres liv bliver udsat for fysisk eller seksuel vold.

Kilde: WHO

 

Network MediaHjemmeside fra
Network Media
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.